søndag den 13. oktober 2013

Hjemmebagt Grydebrød ♡


Så fik jeg lige bagt et lækkert Grydebrød...
Det er utroligt nemt at bage, og så smager det simpelthen fantastisk - især med koldt smør på.
Ønsker alle en fantastisk dejlig efterårsferie...
Kram Stine ♡



Italiensk brød med kraftig skorpe og god krumme.
Af Jim Lahey


Ingredienser:
1 g tørgær eller en klump almindelig gær på størrelse med en ært
300 g vand
400 g hvedemel
8 g salt
en gryde, der kan gå i ovnen

Sådan gør du:
  1. Opløs gæren i vandet i en skål, og bland resten af ingredienserne i. Du skal ikke ælte, men bare vende melet med vand i 30 sekunder, indtil alt melet er vådt.
  2. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen stå på bordet i 12-18 timer – 18 timer er bedre end 12.
  3. Hæld dejen ud på et meldækket bord. Den flyder lidt ud. Fold den et par gange med hænderne, først på den ene led, så på den anden.
  4. Læg dejen op i en skål, der er smurt på indersiden, eller i et meldækket viskestykke, der foldes rundt om dejen. Lad den hæve i yderligere to timer.

    I mellemtiden sætter du din gryde i en 250 grader varm ovn – helst en tyk emalje- eller støbejernsgryde. Folk har dog med succes bagt brødet i almindelige metalgryder eller selv i en stegeso af glas med låg. Gryden skal stå i ovnen i mindst 30 minutter for at blive varm.

    Tag den brandvarme gryde ud, og hæld med det samme dejen op i gryden – det kan være nødvendigt at skrabe dejen ud med en dejskraber.
  5. Sæt gryden i ovnen med låg på, og bag i 30 minutter. Tag låget af, sænk temperaturen til 230 grader, og bag i yderligere 15 minutter. Tag brødet ud af ovnen, vip det ud af gryden og lad det afkøle på en rist i mindst to timer.

    TIPS...
    Ifølge magasinet Cook's Illustrated kan du erstatte 1/4 af væsken med lys pilsnerøl samt tilsætte en spiseskefuld eddike for at efterligne smagen af surdej. Det er snyd, men fungerer godt.

    Du kan erstatte en 1/4 hvedemel eller mere med grovere melsorter.

    Den høje varme i gryden sørger normalt for, at brødet ikke brænder på, når det hældes i. Men du kan drysse lidt mel i gryden, lige før du hælder dejen i, hvis du vil være på den sikre side. Dejen kan også efterhæve i en skål foret med bagepapir, hvorefter du lægger bagepapir og dej i gryden.

4 kommentarer:

  1. Det ser rigtig lækkert ud, elsker brød når det er bagt i en gryde :-)

    Rigtig fin blog du har fået lavet.

    Knus Susi

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Susi :)
      Ja det smager helt fantastisk sådan et "grydebrød", og så er det virkelig nemt at lave:)
      Kram Stine

      Slet

Tak for din kommentar, det glæder mig rigtig meget :)

Ønsker dig en dejlig dag
Kram Stine ♥